Sbírka: Dualita - o hře polarit
Až skončím s tebou nad ránem,
na tisíc střípků
rozbijem naše minulosti.
.
Pak vdechnu, tebou omámen,
z tvých plicních sklípků
pocity strnulosti.
.
A jako kovářský měch
proměním všechen náš dech
na plamen žhnoucí.
.
Až ti zas začne srdce tlouci
na tvoje plicní sklípky nad ránem,
.
z tváře ti vyčtou kolemjdoucí,
žes byla dnešní noci
.
svedena plicním sklípkanem.