Tvůj věrný přítel jediný
V očích má výraz nevinný
Když je s tebou, běhá a lítá
Když se vracíš, vždy tě vítá
Vlhký nos a jazyk plazí
Když zavrčí, až to mrazí
Rychlý, hbitý, ostražitý
Pro zloděje ďábel lítý
Když ho drbeš, usmívá se
Nejšťastnějším tvorem zdá se
Když ho chválíš, ocasem vrtí
Věrný přítel nadosmrti
Když jsi se psem, co ti chybí
Nemáš pro něj žádné chyby
Se psem nejsi sám na světě
Tvůj pes vždycky miluje tě
Nádherná báseň - krásně jsem si pejska dokázal představit :)
Kdysi jsme měli doma fenku kokršpaněla - byla úžasná, hodná, milá... Ale bohužel nám ji závistiví sousedé otrávili :( ... Tak doufám, že se dívá na nás z psího nebe, popřípadě už dávno její dušička lítá venku v jiných tělech :) Pokud z ní není úplně jiný tvor :)
Měj se krásně, Kozorožko a moc děkuji - velmi potěšilo :)
28.04.2023 21:16:55 | Ondra
druhá sloka mě dost nesedí, celá je taková rozlítaná, a i slohově překopaná .)
27.04.2023 12:45:19 | Constantine