Vlčí úplněk
Tento úplněk má v sobě sílu,
při jasné obloze dopomůže k dílu.
Rozhodí spoustu citlivých duší,
málokdo o něm to ale tuší.
Vyvolává nečekané bolístky,
někoho dokonce vytáhne i z postýlky.
Je to takový lumpík kulatý,
na nebi nevinný, jinak jak čertík rohatý.
Trká do těch, na které posvítí,
čeká potom, co to v nich rozvíří.
Rozhodí lidi, rozhodí pejsky,
ti pak na něj vyjí, jak vlci velcí.
Ještě že né vždycky bývá jasně,
on je pak za mraky a nám je krásně.