Všechny stopy v písku, vlny moře smyjí,
slunce se ztrácí v proměnách galaxií,
a mě opustil můj stín.
Teď vypadám jak podivín,
co mnohé věci zapomíná,
a spolehnout se na něj nedá.
Jedna tvář je zdravá, druhá bledá,
a výraz v očích znavený.
Bez stínu jsem ztracený !
Kdo na světě nic nemá,
má, alespoň svůj stín,
druha, jehož tvář je němá,
však žádný bolestín.
S tebou všude chodí,
někdy ti kryje záda,
s radostí tě doprovodí,
prostě máš kamaráda.
Zůstal jsem na tom světě sám;
kam zmizel můj stín ?
Zlé, začínám mít tušení,
něco se se mnou stalo,
a nebylo toho málo:
něco, co již se nezmění.
Nevidím nic, jen hlasy kolem šeptají,
chytráku, vždyť duše stínu nemají.
Achh… tak jo. Jsem si to uvědomila až při druhém čtení. Chudáček.
01.05.2023 18:42:33 | Tritvaetna
Lépe dvakrát přečíst, než jednou nesprávně pochopit. Děkuji za komentář. :-))
01.05.2023 20:46:47 | Kan