Starý tichý muž
V modrém županu
Často sedával
U okna po ránu
Jeho svět zmizel
Jeho duše s ním
Sám jako svůj pomník
Sám jako svůj stín
Na svém lůžku leží
Pohled do ztracena
Ruce kost a kůže
Bledé rty a ústa němá
Dveře se tiše otvírají
Za večerního šera
Do místnosti tiše vchází
Milovaná dcera
Tati, zazní prostorem
Její tichá slova
Když hladí jeho ztichlou tvář
Lehce, zas a znova
Tu jeho pohled hluboký
Pomalu se k dceři stáčí
Na jeho staré vrásčité tváři
Se krásný úsměv zračí
Mnoho let již uplynulo
Od oné chvíle souznění
Navždy však zůstal v jejím srdci
Ten vzácný obraz poslední
I já jsem zažila, několik takových loučících pohledu svých blízkých. Bylo to moc smutné, emotivní a bolestivé.
02.05.2023 21:31:10 | Marťas9
Já mám pocit, že to smrtí nekončí. Pak se to snáší lépe. Je to jen pocit. Ale jistotu nemá nikdo, ani protistrana :-)
02.05.2023 21:44:22 | kozorožka
dnešní uspěchané době chybí tyto tiché chvíle bez běhu času asi nejvíce
02.05.2023 09:43:25 | stormeater