Už dlouho mně spánek vyhýbá se,
už dlouho hledím němě do noci.
Poctivě plují hvězdy po své trase,
jako, když dávno hlídali je proroci.
Možná to Měsíc mi nedá spát,
možná má pro mě tajnou zprávu,
budí mě, když začnu usínat,
stříbrem ťuká na mou hlavou.
Odměnou jsou mi noci krásy
a tajemné vůně ze zahrad.
Měsíc hvězdám češe vlasy;
zapomněl, nechá mě spát ?
Krásná báseň Kane. Já tedy sním spíš ve dne než v noci (spíž nesním :-)). Podle toho to vypadá :-). Alespoň je z toho sem tam báseň nebo povídka. A když nemůžu spát, tak si čtu. Snít přes den je docela zajímavé :-)
05.05.2023 18:39:25 | kozorožka
také nespím, sním...krásná báseň
05.05.2023 12:02:19 | stormeater