nejdřív byl vzestup lidské tvorby
a pak přišla dekadence
vzhůru nás vedla síla ducha
dolů umělá inteligence
všechno zjistí vše ti poví
umělá inteligence
stačí jen koukat
popcorn chroustat
než přijde demence
máš psát krásně
pěkně správně
prostě roboticky
jak děláš hrubky
nebo jsi sprostý
vyřadí tě automaticky
zkus být nekorektní
něco uvidíš
zkus být sprostý
časem narazíš
podělaná umělá inteligence
do plastu zabalená
sterilní demence
kam zmizel tvůrčí lidský duch
kde je originalita
světem se šíři trend módní
unifikovaná sterilita
však navzdory světu básník zpívá
verše volně skládá
koho plast baví, ať si s ním hraje
já mám originalitu ráda
Ano... nemůže přece cítit srdcem... páč tištěné spoje netepou ;)
12.05.2023 23:11:59 | Malá mořská víla
Milá Kozorožko - nádhera - trefně napsáno a absolutně souhlasím - AI prostě ne - jako napodobenina člověka! Nemá šanci - alespoň tedy doufám...
Kozorožko, přeji Ti nádherné páteční odpoledne a úžasné všechno, co je krásné, milé ale nikoliv umělé ;) :)
12.05.2023 15:55:32 | Ondra
Dovolím si použít ironický komentář, který napsal ZH na podobné téma, protože lépe bych to sám nevyjádřil. :-) (Samozřejmě použiji bez povolení, AI taky používá všechna data, co kde najde, nelegálně. Používám tak jeho originální inteligenci ZH. :-)
" já už viděl umělou pannu, umělé péro, umělou kytku... ono na tom něco bude :-)
11.05.2023 19:21:57 | ZH "
12.05.2023 14:30:18 | Lighter
většině dnešních lidí stačí k životu vědět, kde mají slevu na sádlo...
12.05.2023 14:10:12 | stormeater