Dveře se náhle rozletí,
v nich stojí nepozván
ten, kdo mrtev je století,
na paměť odkázán.
Stojí v nich nehnutě, zírá,
chtěl by jít dál.
Mizerný herec, prostě šmíra,
duši zaprodal.
Stojí, tvář má rozmazanou,
barva z ní stéká.
Když řeknu mu na shledanou,
stane se psem a štěká.