Opři se o mě, děl starý strom,
usedni do kořenů, sobě k spočinutí.
Poprvé slyšel jsem promluvit strom,
však na uši mé, není spolehnutí.
Byl to Nestor všech stromů,
ty mladší, jemu se klaněly.
Z korun těch mladých stromů,
tiché písně z nich zazněly.
Opřený o strom, v kořenech usazený,
tou písní mě do spánku kolébají.
Ve slovech, starý, příběh je nalezený,
pak příběhy dalšími mě kolébají.