Ze semínka nejmenšího
život se počíná
Každý živý tvor
Člověk i rostlina
Tisíci způsoby
Život končí
Nakonec každý tvor
S životem se loučí
Život bere
život dává
Příroda krásná
Divoká a hravá
Stále stejná
A jiná přec
Toť zvláštní věc
Ta její krása
Nikdy neomrzí tě
Stále tě udivuje
Jsi její věčné dítě