Hořící cigareta v barevném popelníku,
v karafě zbytek vína,
ve váze zvadlý květ.
Vyčpělá vůně parfému a po doutníku,
za okny meluzína
zní jako klarinet.
Malý stolek a velké zrcadlo,
něco líčidel a prach:
ve váze zvadlý květ.
Kostýmy , herci, divadlo,
tréma, snad i strach;
kdo by chtěl rezivět ?
Děravá opona pro malé jeviště,
divákům židlí pár:
takový, jiný svět.
Někdy hrají pro prázdné hlediště,
prostě suchopár,
ve váze uvadl květ.