Kdo přichází z mlhy,
mlhou zrozený ?
Prospívá zemi, oceánům, mořím ?
Pro pravdu shořím
a slzu neuroním.
Plavým koním
hřívy vlají,
dívky chlapcům zamávají,
když na vojnu je vedou.
Mizí za mlhou šedou,
tvář mají bledou
a v hrdle písek mají.
Duši sevřenou,
v očích strach,
slabost v kolenou,
slzy na řasách;
kdo přichází z mlhy,
mlhou zrozený ?
Matnému Měsíci, slunci se kořím,
na zvony nezazvoním:
důkaz bere víru.