Anotace: „Po kolenou se daleko nedostaneš.“
Co...
zatáhli závěsy, po celém domě
šero se plíživě do srdcí šíří
stíny jsou medúzy
lezou si pro mě
žahavé úsměvy
v plné své šíři.
Když...
poslední z jablek na prvotním stromě
zahradník s věkem dočesal časem
nyní jen čeká
a tváří se skromně
až vše se uvolní
co prošlo kvasem.
Jsem...
bdělé vědomí všech žití počátků
na špulky od bytí usedá strach
nemusíš platit
jen musíš mít na splátku
v každém z nás skrývá se
nájemný vrah.
Iluzí...
vzdálena, jeví se naděje
slunce, že pronikne v pohřební komoru
komu ta temnota, komu, že prospěje
poslední večeře
na stole z mramoru.
?...
na konci poslední z otázek
světe co divíš se, já dostal strach
když vyschne život, zemře i oblázek
pod botou zavrže
rozpadlý v prach.
Nápadité :) ráda jsem si početla
02.06.2023 22:05:05 | Peregrini
Tahle je celkem povedená, ačkoliv jsem se do toho dostal až asi po půlce. Pěkné
01.06.2023 15:53:45 | Constantine
Čendo Čendo Čendo - jako vždy se mi Tvůj text moc líbí...velmi Tě obdivuju..
kéž jsseš na tom zas o poznání lépe!
*MOC TI TO PŘEJU*
*j*
01.06.2023 10:11:49 | Frr