Svobodu dej svým snům,
lapačům snů ji taky dej,
Otevři oči a s nimi si hrej.
vystavěj na nich svůj dům.
V bezesných nocích jsi spal,
v tichosti kol hlavy tvé šly,
sny jako růže rozkvetly,
i když’s jim svobodu dal.
Svobodu dal jsem svým snům,
zmarněné bloudily kolem.
Za těžkým dřevěným stolem,
křídla jim vzešla, jak sokolům.