Člověk závidí ptákům křídla
také rybám jejich žábry
a na souseda se ušklíbá
jeho vlasy nezestárly
závidí tak i jiným zemím
že u nich moře tady není
tak se rozhodne v poblouznění
a jen vstane a plení plení
kapituluj vzdej se vody
více není v zájmu našem
chceme zchladit naše rody
tak buď bratrem a ne rváčem
pak společně v slané vodě
budem slavně pět si písně
nyní žiješ v mé svobodě
tak netvař se tak nemístně