Jahodový úplněk
Nevěděla jsem,
že úplňku je tak mnoho.
Nevěděla jsem,
že lesní jahody za to mohou.
Jahodový úplněk prý se mu říká,
buď je poslední jarní , či první letní pýcha.
Také má název růžový,
růžičky v červnu kvetou, ty nám napoví.
Říká se mu i medový,
u něj láska se ve svatbu přemění .
Teď jen ulovit zlatou rybku , přát si přání,
pustit ji zpátky a počkat k dokonaní.
spíše by se lidé měli zamyslet nad tím, proč je tak barevný, s různými odstíny, různými velikosti, tvary atd. Když už lidé o tom tolik básní a opisují jeden od druhého, že tohle je tamto, no toto. To jen tak k věci :) ale jinak pěkná .)
04.06.2023 10:20:15 | Constantine