~~~~~~~~~~
Měla doma panenku
mrkací...mrkací
měla ji v kolébce
houpací...houpací
tu svoji mrkačku
učeše...učeše
někomu ji půjčí
těšte se...těšte se
I já tu mrkačku
načešu...načešu
červenou mašličku
já přinesu...přinesu
ale světe div se
nechce ji...nechce ji
má tam už berušku
s tečkami...s tečkami.
Znáte tu berušku
Ferdovu...Ferdovu
dali si hubičku
ne jednu...ne jednu
on si potom šátek
rozváže...rozváže
a mrkačce na culík
přiváže...přiváže.
A já si z vás dělám
legraci...legraci
mrkačka se ptala
co mravenci...mravenci
já myslím všem se to
moc líbí...moc líbí
prý ani brouk Pytlík
se nediví...nediví.
Mrkačka,beruška,Pytlík
já i Ferda mravenec
vám posíláme štípanou pusu
nakonec...
~~~~~~~~~~
Štípy štíp..děkuji a ať se TI daří milá Květulinko*:)
05.06.2023 21:10:39 | jenommarie
Občas si tvé básničky půjčuju pro nejmladší, když má náladu :) doufám, že nevadí :)
05.06.2023 16:26:49 | paradoxy