Zahrada je krásná věc
Je s ní ale starost přec
Čas jí musíš značný dát
Okopávat, zalévat
A taky, znáte, jak to chodí
Zahradě stále škůdci škodí
Plzáci, ti mrzáci
nemají nic na práci
Čekají jen na vodu
a pak sežerou úrodu
Mravenci, mšice, molice
Ti mě trápí nejvíce
A co mě trápí ještě
když přijdou dlouhé deště
Má duše je v hrozné tísni
Očekává nápor plísní
Znáte tu potvoru
Sežere rajče i bramboru
Nadávám pak z plných plic
Plíseň nezastaví nic
Proč se zahradou se stále trápit
Můžu si čas jinak krátit
Zahradní práce jsem opustila
Do přírody pak vyrazila
Zahrada teď celá
Pěkně zdivočela
Plevel všude bujně bují
Mšice vzduchem poletují
Komáři a pakomáři
Vesele se v letu páří
Všude se pasou plzáci
Sítě pletou křižáci
Je to parta veselá
Škůdci jsou teď spokojení
Stejně jako já
Hezká, zasmála jsem se.Jak mě budou rozčilovat, tak to vyřeším stejně.Budu chodit po horách, kochat se klidem, přírodou a v horských hospůdkach si dávat za odměnu pivečko.
09.06.2023 20:17:24 | Marťas9
Výborný nápad. Co já se nazabíjela plzáků. Nekonečná nepěkná činnost. Šla jsem si svou cestou a oni taky :-)
09.06.2023 21:01:22 | kozorožka
Když vylézají plzáci, jen žraní mají na práci. Mají tvojí zahradu, špajzu jako potravu. Buď udělat jim školení, dát se na modlení? Je to Kozorožko k uzoufání. Super rada není k mání.
Ukončím těch pár vět. Hubit a nějak vydržet!*
09.06.2023 16:19:29 | šerý
...pěkný téma zahradnický...;-)a aktuální, protože je jich jako máku...jsem jen prostý hubitel slimáků.
09.06.2023 15:32:50 | Marten