Jen tak zlehka si tančit životem
A lehkou mít pod nohama zem
Staré těžké boty zout
Nadechnout se a vzduchem plout
Nechat slunce svítit, nechat vítr vát
Radostí si skákat, pro radost se smát
Déšť nechat padat a hrom nechat bít
Umět se sám těšit, se sebou rád žít
Jak málo stačí - mít se rád
pak dá se zlehka tancovat :)
Krásný večer, Kozorožko*
15.06.2023 22:42:46 | Emily Říhová
...pěkně se čte...;-) ale to zlehka je reálně moc těžký...ostatní tě nenechaj...ani se radovat.
14.06.2023 16:19:53 | Marten
Je to těžké, ale jde to, alespoň občas. Naladit se na vnitřní stav lehkosti a ono to přijde. Zvenčí to nepřijde nikdy. Nějak od přírody čekáme, že nás někdo učiní šťastnými. Možná to tak na chvíli vypadá, že se to daří, ale zamilovanost odejde vždy. Je hluboká pravda ve rčení: každý je sám strůjcem svého štěstí. Mysleli jsme si, že konec socialismu nás učiní šťastnějšími, ale nestalo se tak. Ani konec čehokoli, co nás trápí, nám štěstí nepřinese. Jen my sami. O tom jsem přesvědčena. Ale třeba se mýlím a život mi ještě ukáže :-).
14.06.2023 16:27:26 | kozorožka
...ale já s tebou souhlasím...se sebou nemám problém, jsem pohodář...;-) jen ta realita lidská kolem je hnusná...a s tím nic neudělám, že mě znechucuje.
14.06.2023 17:53:15 | Marten
No koho ne :-). Jen se nenechat tou negací nakazit. Jsi-li pohodář, tak to dáváš :-). Já celkem taky. Ale nechci to zakřiknout :-)
14.06.2023 18:09:08 | kozorožka