Na zahradě ve své mysli
Syslím si dva pěkné sysly
Nejsou sysli jako sysli
Tihle sysli pořád myslí
Jeden je stále rozzloben
A ten hněv pak musí ven
A tak ten sysel kopy kop
Hněvem svým si kope hrob
Ten druhý je hravý
Veselý a taky zdravý
Život ho prostě baví
Jak může, hups do trávy
Ti dva sysli v mojí mysli
Chodí všude pořád spolu
Cestou necestou, křížem krážem
Chvíli nahoru, a pak dolu
Po všech cestách spolu chodí
Jeden druhého na vodítku vodí
A jak tak spolu světem jdou
Ti dva se stále o něco přou
A na provaze táhnou za sebou
Nebohou duši mou
Chtěla bych někdy ty dva sysly
Jednou pro vždy
vyhnat ze své mysli
A konečně mít v duši klid
Vím já ovšem, zda-li
By mé mysli ti dva sysli
Nechyběli?
Je to pravda nebo není?
Mít dva sysly v jedné mysli
To je pěkné nadělení
...mysl ráda sysly syslí-nechť dušička Tvá vyšle naléhavou prosbu-ať přilétnou tišší plaší motýlci do Tvé trýzněné mysli a trpělivým máváním barevných křídel z ní vyženou zlořečené sysly.../von i ten radostnej zdravej-když se furt jen pyšní časem taky prudí v mysli../ :-D*
15.06.2023 09:46:43 | Frr
No právě :-). A člověk neví, kterej zrovna vede. Myslím, že losují. Chovají si za tím účelem tajně stádo losů. A kdo to má všechno v hlavě živit :-). Díky za nápad :-)
15.06.2023 10:04:23 | kozorožka