Za každým kamenem
je osud člověka,
jej ze skály zbloudilý
svým dlátem vyseká.
V každém je příběh
o zmarněném žití,
o lásce bez naděje,
o zvadlém kvítí.
Na věčnou památku
tu stojí v poli,
vypráví těm, kdo jdou kolem,
co ještě i po létech bolí.
Ty kameny mají usmířit
zlobou zjitřené rány,
a pro paměť všech,
mají být uchovány.