Jak lvové bijem o mříže
Chyceni v pasti světa
My pozemští jsme tvorové
Náš duch však vzhůru vzlétá
Nám zdá se
že z nebe vane hlas
Ten hlas přichází budit nás
A ten hlas volá, už je čas
Dlouho, předlouho jste spali
Vy tvorové bídní a malí
Ten zvláštní hlas
Mrazí, pálí a studí
Já trápím se teď otázkou
K čemu nás vlastně budí
My blesk k myšlenkám připřáhli
A země byla nám malá
My vesmír chtěli obsadit
Však zvláštní věc se stala
Tu shůry ozval se onen hlas
A řekl nám náhle Dost
Kdo zaslechl jej, zachvěl se
Slyšel v něm hněv a zlost
Jak lvové bijem o mříže
Tlučeme do nich zas a zas
Jsou to však naše okovy
Ukryté kdesi v nás
A na závěr, co dodat
Snad trochu drsná slova
Blesk k myšlenkám spřáhnout
A na život lidem sáhnout
A vše živé zabít jednou ranou
Naději nedat žádnou
To Neruda by se nenadál
Co hommo sapiens dokázal
...pěkně a dramaticky psané...;-)ale nevěřím na deus ex machina...
16.06.2023 22:40:43 | Marten
Já taky ne. Je to deus in machina :-), nebo možná jen pocit, kdo ví. Ale pocit je zatraceně důležitá věc :-)
16.06.2023 22:48:11 | kozorožka
Heslo ČVUŤáků: "Když to nejde silou, půjde to ještě větší silou." Pročpak má asi ČVUT V logu lva? :-D
16.06.2023 19:26:38 | Venturoso