Popuštěné uzdy zlatých velehor kdys
laskaly duše čeřené zrcadly z kalužin
ty prapory propocené krví sypaly suť
do žebradel bláznů, do úbočí sirých měst
pojedlas klas a milo mi bylo v té březosti
tvá těkavá hruď bolí mi v obzorech srdce
má platinová mršina poryvem brízy ožila
já podepřel smrtelná nebesa kusem vděku
řežu samorost z bukoviny do tvé vitríny
i rudodřev kryje žal hodin jdoucích pozpátku
tiše jak v máji laskám tvou auru poslepu
když lituješ prstenů - bludiček z obrázků
do hrstí sochaných z údů padlých andělů
kladu chléb kropený vodami neživými
vydechnu ještě naposled, hrob tu chci mít
a mniši ať pošlapou jej v cestičku úzkou
tepe mi to tupě, všechny zvony bijí funerálmarš
chodidel jak tlapek vtisk v písek plážový
vede můj stesk po vinicích, po tvých očnicích
a slova klepou na tvé zavřené dveře