Našel jsem ve svém křesle sedět anděla,
křídla měl zplihlá a ztrápenou tvář.
Bylo zvláštně, to přece jen, anděl nedělá,
být smutný a nemít svatozář.
Nohy si natáhl a udělal pohodlí,
o něco k jídlu požádal a o čaj.
Divné, že se před jídlem nemodlí,
na nebi vzplál zlatý vozataj.
Sedíme proti sobě, já mlčím, on taky,
otázky v očích mám, bez odpovědí.
Usmál se, spatřil mé rozpaky,
do tváře pad mu stín v barvě mědi.
Nakonec promluvil: bylo to zvláštní,
ten hlas, jeho, byl hlasem ženy.
Víš, příteli, já pracuji s velikou vášní,
zde chci jen spočinout, jsem unavený.
...nemám rád téma andělé...ale od tebe dobrý...;-)sám jsem jednou napsal něco podobnýho...https://www.liter.cz/basne-smutne-867319-cist
20.06.2023 19:38:37 | Marten
Snad pookřál
a našel sílu.
Někdy jen chvíli
spočinout stačí.
:)
Pěkné a ráda jsem četla Kane.
Hezký den přeji.
20.06.2023 10:58:47 | jenommarie