Slyšel jsem hlasy v temné ulici,
byla úzká, tak pro vítr listí honící,
v podzimní plískanici.
Slyšel jsem píseň v temné ulici,
v té úzké, pro kroky zvonící,
snad pro dlaň v rukavici.
Zmizely hlasy i píseň v ulici,
úzké pro vítr, kroky i rukavici,
to odešli koledníci.
kam ztratily se hlasy v ulici
v té úzké, jak srdce dunící
s nocí šli...za Večernicí
21.06.2023 11:32:16 | stormeater