Krásné i smutné psát a psát básně
Psát mnoha slovy, lehce a krásně
Ve slovech tančit a slovy si hrát
Ve slovech plakat a slovy se smát
Slovy se odkrýt a za ně se schovat
Jak malé děcko je v náruči chovat
Životem básnit a básněmi žít
Cit verši rozdat a do slov jej skrýt
Básně psát pěkné, moudré i hravé
City tam vložit, lehké i dravé
Psát básně krátké, delší i dlouhé
Veršů padesát, či dvě sloky pouhé
Básně psát složité anebo prosté
Nejlepší jsou ty, k nimž vracíš se posté
Básně psát o lásce, životě i smrti
O tom, co tě povznáší i o tom, co tě drtí
Psát a psát básně, velké i malé
Psát jen někdy nebo i stále
Psát básně s láskou ve své duši
To mě tak baví, to mě moc těší