Vstoupila do kavárny,
na nose kulaté brýle,
ve vlasech pěšinka hladká.
Ještě se ujistila
pohledem do zrcátka
a usmála se.
Ke stolu sedla si,
k tomu, co u okna stojí
a nohu přes nohu si hodí.
Můj pohled za ní se táhne,
jak brázda za velkou lodí – na Vltavě.
Jen chvíli dívám se ostýchavě,
vtom ke mně se nahne.
Nemáte oheň, mladý pane ?
chtěla bych zapálit svíci,
víte, to signál je, na ulici.
Slečno, a co se stane ?
No, někdo má přijít,
jen neví kam,
tou svíci ho přivolám,
jen jestli pochopí
a bude chtít.
Svíčka už málem dohořela,
a dívka dál sedí sama.
Nepřišel, kdo přijít měl,
možná, že nechtěl, či zapomněl,
nebo nepochopil.
Já už jsem dopil
a zvědavý, dívky se ptám,
zda nechce doprovod;
jinak bych musel jít sám.
Vděčně se na mě podívala
a kývla na souhlas.
Venku se do mě zavěsila,
zlehka, jak dobrá víla
a vyšli jsme noci vstříc.
Jé to jsem si užila :) moc hezké
23.06.2023 11:35:42 | Peregrini
možná přišel a možná už tam byl...jen to netušil
23.06.2023 11:19:00 | stormeater