Ve středu naší galaxie
Velké černé srdce bije
A kolem něj v rojích se kupí
Půvabné hvězdné hvězdokupy
Tu a tam náhle zas a znova
Vybuchne obrovská supernova
Rudý obr, když plášť svůj shodí
Tu právě bílý trpaslík se rodí
V té naší Mléčné dráze
Nezměrné a krásné
Září tisíce hvězd
Když jedna rozžehne se
Tak jiná jinde zhasne
Na okraji Mléčné dráhy
Té naší spirální galaxie
Je Slunce se Zemí naší
kde žijeme život svůj
Ty i já, i naše poezie
Na nebi září tisíc hvězd
spojených věčnou tmou
Jsme s nimi také spojeni
Společnou myšlenkou
Pouštím si písničky od Nezmarů, nyní jsem je však ztlumil a kochám se zde :-) Hezké
Standa
29.06.2023 21:31:46 | Stanislav32
Pěkná, věcná, citlivá, pravdivá, Galaxii hodná.
26.06.2023 19:16:14 | Žluťák