Nehnutě stojí před zrcadlem,
tím velkým, v tanečním sále.
Tep srdce cítí na krku zvadlém,
co vidí, děsí ho, pro pana krále !
Kdysi mělo, to zrcadlo, více taktu,
hladší a svěží pleť vždy ukázalo.
Tvář zrůzněná, pohled jak po infarktu,
jako by toho nebylo málo.
Ani ten tanec není, co býval,
kroky se pletou a dech taky schází.
Tenkrát, když tančil, sebou si zpíval;
a dnes ? Z toho zrcadla jen mrazí.