Anotace: Jeden nikdy neví, co tím chtěl básník říci...
Mám přátele, abych nebyl sám,
tisíce výstřelů, zbloudilé olovo
jak rýha prasklá line se dřevem
paprsky zlatavé přes klasy se honí
padám do osidla
Přesto mi duši mou zdobí ten šrám
emoce burácí, jen směle do toho
točitým schodištěm, vyrytým hněvem
slyším chór andělů, jak v uších mi zvoní
v kořenech jak v žilách teče
Co v těle mi duní, jak s klekáním chrám
ale já netuším zda je hlas Kristovo
není již záhadou, ba běžným jevem,
táhne mě do sebe, vpíjím se do ní
ale vždycky mě objala
Jak smyčka vázaná, hozena přes trám
či ten smích nevnímám, je totiž Ďáblovo
že láska horoucí, stihne nás peklem
už nemohu přestat, jak básně mi voní
vždyť už není proč brečet
Vždyť už není proč brečet ...silné
29.06.2023 12:38:31 | mkinka
Ono básně psát, když má se spát
je vždycky tak zvláštně procítěné
A děkuji za komentář i tip
29.06.2023 19:35:27 | Acqua Silente