Duhovou špičkou duše
razíš pentagram v dukát
poslepu hledíš
do dýmu z buku
z domoviny v chýši
a pražce hrdel krkavčích
trousí spirituální atomy
co tonou bleskem javorů
přešli most mrtvých
bez špetky iluzí
láska je dusila
síra a jabloňový květ
to slyšet mizení trav
i chvojí jímá úskalí
a ledovec šálou skryt
chce víc a víc tíhy nést
rosy chuť stříbrné
veď mne veď
pivoňková múzo
lásko z jehelníčku ... ...