O malém princi vypráví
příběh zvláštní a tak krásný
O hvězdách a o lásce
Člověk se až zasní
Na malé planetě
princ a květina
Láska mezi světy
Zde se počíná
Další krásná vize
Vzápětí se vybaví
Jak malý princip v poušti
Si s liškou vypráví
Obraz tak zvláštní
V poušti bílá citadela
V řeči jejího panovníka
Skryta moudrost celá
Temným nočním nebem
Letoun k nebi stoupá
Pilot hledí ke hvězdám
Co táhne ho k nim stále
To ví jen on sám
Tajemstvím je opředen
Poslední jeho let
Do nebes se vznesl
A nevrátil se zpět
to bude tím že tam pořád krouží...
30.06.2023 04:32:13 | enigman
Jeho duše nejspíš ano. Možná teď zalétla i do našeho modrého prostoru, přivolána naší vzpomínkou :-)
30.06.2023 17:19:42 | kozorožka
6.4.1943 – Poprvé vyšel Malý princ Antoine de Saint-Exupéryho
o 7 let později se narodil můj táta ;)
tam kdesi na své planetce
poprvé zalil růži
a poprvé jsme slyšeli
ta slova třpytivá
Prosím, nakresli mi beránka
ach, mráz přejel po kůži
zas, jako tehdy poprvé
se do snu podívám
slzy se derou do očí
když vzpomenu si na něj
Malého prince, skryté já
chlapečka v prachu dní
to božské světlo přátelství
v očích nevinné laně
co bezelstně ti sbohem dá
před cestou poslední
29.06.2023 23:18:23 | stormeater
jeden z těch, kteří otvírají dveře...děkuji za tvou krásnou připomínku
29.06.2023 23:14:45 | stormeater
Také děkuji za tvoje přibásnění. Malý princ je výjimečný a krásný symbolický příběh, opravdu stojí za připomenutí :-)
30.06.2023 17:18:20 | kozorožka