V jednom starém domě,
prázdná půda byla.
Ten dům vypadal skromně,
v něm se sova zabydlila.
Na půdě ve skříni spala,
mezi sukněmi a šály.
Do noci lovit vylétala,
myši v domě se jí bály.
Zvědavost mi nedala
a na půdu jsem vyšel.
Sova ještě nespala
a já tiché kroky slyšel.
Rozhlížím se kolem sebe,
vidím skříň a sovu na ní.
Potom střechou kousek nebe,
červánkové, při stmívání.
A zas ty kroky slyším,
snad je to vítr mezi krovy.
Nebo ty kroky patří myším,
co se tolik bojí sovy ?
Nenašel jsem vysvětlení,
pro to, co jsem slyšel.
Třeba ani žádné není,
a tak jsem z toho domu vyšel.
Stále mně to táhne zpět.
Co ty kroky znamenají ?
To bych se chtěl dozvědět,
kdo před námi něco tají.
K domu patří zahrada,
je zarostlá hustým křovím.
Možná, že zde se skrývá záhada
a já se ji třeba dovím.
Náhle přišlo vysvětlení,
vždyť stále bylo před očima.
Čas ten vždycky všechno mění,
je to v tom, jak člověk vnímá.
To čas mně rušil svými kroky,
byl a je tu všude s námi.
Přece jsem viděl ty prošlé roky,
starou střechou pod hvězdami.
Jen čas tak nenápadně plyne
a vytrvale a tiše kráčí.
Po čase je mnohé jiné
a zpátky se čas neotáčí.
Pěkně jsi se rozepsal, Kane :-)
30.06.2023 20:21:50 | kozorožka
No, někdy to na mě příjde, a to pak musím. Takových věcí mám víc, tak si vyzkouším trpělivost zdejších kolegů. :-))
30.06.2023 21:12:35 | Kan
s mi připomněl sen, co se mi pořád dokola zdál v dětství - pronásledovala mě v něm sova, a křídla měla z šály... a moc jsem se bála... tak si říkám, jestli ten sen vlastně neveršoval:)
30.06.2023 18:49:54 | Sonador