~~~~~~
Konečně je léto,
ten čas prázdnin
zralých jahod
černých ostružin a malin,
letní procházky
za teplých večerů
když na nebi hvězdy září
vidíte tu nádheru?
Stavíme se u stánku
na křupavou topinku
a pak se vypravíme tam,
kde to poznávám
nemusím být u moře
i doma u rybníka
je nám dobře,
lesem tiše chodím
s kytkou rudých máků
bez ostružin v hrnečku
topinky ze sporáku
a černé fleky na tričku.
Krásné léto
ať se letos vydaří
ať vás nežerou komáři.
~~~~~~~~