Slzy pradlen pozítří už tryskaly
tekou zrána
tekou i mízou šeříků
skleněná jezera a kašny citů
past prstenů vymodlených
na šedí polepené oměje
ty krášlí lososí růž
tu smolnou dřímotu
i raná ratolest s krásou srostla
ač vyhasínala
ti tvorové ze slz patřili na totemy
vznosně pršelo a pláč ten
prahl - ujídal moudro
rozvzpomeň se !
kde bystřiny na líci lomily vrásky ?
nemyté a nezasnoubené ?
chvíli nedýchej a příjde potopa
to pradleny probudily na svých tvářích
studnu radosti
tekoucí jitrem...