Kdo mi pomůže,
kdo ruku mi podá,
když mně do kůže,
zlo slovem zlým bodá ?
Dejte rozhlásit,
že noc bude tmavá.
V ní bude každý mít,
co se mu nedostává.
Děkuji za pomoc,
třeba, za dobrá slova.
Zůstanu přes půlnoc
a budu volat znova.
Snad někdo pomůže
posbírat střípky štěstí;
a spolu na předměstí
směnit je za růže.
Tak pojďme sbírat slova,
co dokáží zase znova,
sebrat zlu vítr z plachtoví
ať laskavost je vítěz v každém souboji...
Krásný den, Kane
04.07.2023 13:08:21 | Emily Říhová