Stvoly jak nůše neplnoletých bezinek
roní tělnatou barvitost zeleně
ty bereš lázeň pod chvěním průduchů
a mechová rozcestí cítí brázdy vzorů
kdy seberem tu sukovitou modlu vší země ?
až vratiče se ustrnou a padne cit jak višeň ?
proč už nekrvácíš jak mitra čarovných váz ?
a pomni zda spánek zadost milencům činí ?
Stéblo řezem vniká v ústa šalmají
dní ubývá a jeřabina líbá vláhu východu
tón do hlubin noří hrtan kaštanový
nemlčeli dost a býlí nezkropili slzami