Proč si moje krásná paní,
zakrýváte ústa dlaní ?
Proč se musím stále ptát,
čemu se mám smát ?
Milý pane je to k smíchu,
Váš přítel mě svádí k hříchu,
funí, chrochtá, zalyká se,
chování má jako prase.
Proč tak tvrdě, moje milá,
proč jste se tak rozčílila ?
Jen ho nechte tu hru hrát,
ráno pak bude litovat.
Co se stalo, příteli,
že jsem byl sám v posteli ?
Opil jste se nezřízeně
a znelíbil každé ženě.
Měl byste se vzpamatovat,
slušný být, řádně se chovat.
Začínám se o Vás bát,
že na vás čeká celibát.