Děvčátko a Pepina
Kdysi dávno byly zvyky
muselo mít děvče cíchy.
Koupily se housátka
roztomilé zvířátka.
Děvče páslo na louce,
koupala je v potoce.
Husičky si oblíbila,
chodily, kde ona chtěla.
Láska byla oboustranná
ona byla jak jejich máma.
Všude za ni chodily
štěbetaly i se honily.
Cíchy byly naplněné
husy na pekáč připravené.
Děvče pláče nechce jísti,
přece jen byli sobě blízcí.
A tak končí pohádka
se smutným koncem.
Nemilujte chovná zvířátka
zbyde jen v mysli památka.
Housátka mám ráda.
Mám ještě klasické cíchy od babičky. Když se dralo peří, scházela se celá vesnice a povídalo se a povídalo.
05.07.2023 06:07:48 | mkinka