Anotace: Humorný pohled na zvířátka v naši stověžaté metropoli pohledem starého komika.
Klokani, co žijí v Praze
šťastně se moc netváří
zpočátku jim bylo blaze
teď je zlobí kapsáři
Letí holub s holubicí
hnízdo mají na zvonici
tam je slunko denně vítá
žijí u Svatého Víta
Letí racek večer spát
vybral sobě Vyšehrad
aby jídla měl vždy dost
oblétává Karlův most