Mrak
Koukám, koukám do oblak
náhle vidím zvláštní mrak.
Něco mi to připomíná
Smadný mnich jak v horách dřímá.
U nás hory máme taky,
úkaz dělají bílé mraky.
Koho to však vytvořili
těžko říct, my u toho nebyli.
Padly taky úvahy, buď mnich,
nebo zesnulá rodinka s peřinami.