Potulní herci, to chamraď je neduživá,
kdo zná je, tomu se nediví,
věčně jim hlady v břiše zpívá;
kdo ví, zda Múza je uživí ?
Rozedrané kalhoty, v botě díra,
chatrný kabát, plíživý noční chlad.
Nikdy své myšlenky neposbírá,
ten, kdo žízní a stále má hlad.
Jen pojďte mí přátelé milí,
jen sedněte, já pozvu vás,
berte si, abyste se nasytili,
pijte; kdy budete moci zas ?
Potulní herci jsou chamraď neduživá,
kdo zná je, tomu se nediví.
Hezké, František Nedvěd měl též hezkou písničku Kočovní herci. Standa
09.07.2023 21:01:03 | Stanislav32