Včelíčka
Létala z květů na květ,
život milovala.
Možná byla nejlepší,
práci si užívala.
Chtěla rekord překonat,
nesla mnoho pylu.
Na nožičkách v košíčkách
měla ho nadmíru.
Pyl ji stáhl k zemi,
špatný osud za pilnost.
Teď je asi v nebi,
čeká verdikt za věrnost.