Starý muž na nábřeží drobí chleba ptákům
a jaro svými kouzly rozsvěcí myriády květů
žíznících po sluneční lázni.
Muž nevnímá ptáky ani jaro,
vzpomíná a obrazy vzpomínek
mlží se a ruka maně drobí
poslední zbytky okoralého chleba.
Ptáci přichází až k jeho nohám,
bez bázně a plachosti.
Znají ho. Sedí vždy nehybně,
až je s podivem, že zatím
ani jeden z nich neusednul na jeho rameno.
Je teplý den, ale ruce starého muže jsou chladné.
Ještě včera měl je kdo hřát, ale dnes už ne.
Tu zprávu dostal brzy ráno
a přišel se o ni se svými přáteli
podělit. Oni i beze slov pochopili.