Sbírka: Dva svetry
tak jen smutně šumět umí
bory širé ráje není
hlukem doby v hlavě hučí
voda spěchá ku prameni
pilně nese světa tíhu
od květu ke květu sedá
k smrti se dřít v to má víru
ošidit se život nedá
zůstalo stát srdce v těle
smutně bzučí včela k včele
moudře praví jejich matka
jedna včela v žití vratká
v společenstvu naše síla
v druhu druh pak neumírá