Kdo pro mé verše hubou trhá,
koho mé verše tuze trápí ?,
ten svým života časem mrhá
a své čelo marně potem skrápí.
Tomu, kdo zhrdá mojí poezií
tomu, jenž lásky nezná citu,
přeji, ať zlobou se v křečích svíjí
vždy od večera, až do úsvitu.
Potkal jsem, v životě, mnohé tváře
a taky spoustu lidských osudů.
Občas mě uvrhli do žaláře,
jako zloděje, vraha, či pobudu.
Život byl ke mně štědrý, taky skoupý.
doba mi nepřála, ale i přála.
Někdo se rozdá, jiný zas loupí,
v životě hýřil jsem, také žil z mála.
Pak za mnou zapadly dveře,
tenkrát, když volný jsem byl.
Toho dne vstal jsem od večeře,
odešel a už se nevrátil.
Ps.
Tvá Múza Tvým veršům přála,
třeba’s měl’s do váčku hluboko.
Štěstěna ti v hlavách stála,
uměním svým sáhl’s vysoko.
Silná pointa básni sluší (myslím samozřejmě sloku před PS)
13.07.2023 23:24:50 | Zoroaster
Ono to s ním, tak nějak bylo. Odešel, a už o něm historie nic neví. Děkuji za komentář. :-))
14.07.2023 01:38:29 | Kan
Povedená báseň, taková rebelantská jako od F. V. Ráda jsem četla a ráda sázím ST. Daniela
13.07.2023 21:16:52 | danaska