Jako děti, za ruce jsme se drželi,
a jak šel čas,
stali jsme se vůči sobě nesmělí,
stud byl v nás.
Vidím tě, dva krátké copánky s mašlí,
jako oheň vlasy.
Dnes, i když jsi jiná, přec tě ty vlasy krášlí;
proč klopíš řasy ?
Pojď, podej mi ruku, jako kdysi,
projdeme se spolu.
Chci, aby věděli všichni, čí jsi,
u koho sedáváš stolu.