Já volám, však v ústech hořko mám,
v oči, slzy bolu derou se mi.
Já volám, jen proto, že jsem sám,
jen proto, že smutno je mi.
Slunce vychází, s kým o ně podělím se,
úsměvem, kdo mě obdaří ?
Měsíc se zrcadlí na mokré římse,
čekám, kdy hvězdy se rozzáří.
Ať volám, jak volám, ozvěna neodpoví,
vítr mé volání vzal a letí s ním pryč.
Městem jdu sám, nikdo mě neosloví,
ve váze, jako já, uvadá petrklíč.