V pokoji dusném
v mysli proti všem
nikým nepozván
měří lidstvu daň
prázdných citů rám
řevnivost a klam
tupý lidský skot
plísní misantrop
Říkáš, že ho znáš
že mu ruku nepodáš
prý v očích pýchu má
slovy pravdu předstírá
Vzývá každým dnem
čisté lásky sen
duši neprodá
pro faleš zlobu má
v marných sporech svých
prohrál lidský smích
k cíli hvězdných stop
vzhlíží misantrop
V noci měsíčné
zlé a přízračné
spatřil v temnotách
svůj obraz v dětských hrách
v hloubi duše sám
nikým nepoznán
o krůpěj něžných slov
prosil misantrop
Na lůžku rudém
usnul věčným snem
říkáš, že ho znáš
a zakrýváš si tvář
nic už nezraní
tvé srdce havraní
nezviklá tvůj krok
mrtvý misantrop
Vnímám Vás jako velikého umělce, ačkoliv tu za to budu zdejší většinou pravděpodobně odsouzen ( což už se jednou stalo ) a jsem rád, že takto píšete. Dává mi to naději, že stále existují Patrioti, kteří dnes chybí. Jsem bývalý nacionalista a pravicový Skinhead, zničený současnou dobou. Plamen Lva stále kdesi v hloubi ještě doutná a čeká na vzplanutí. Nejste sám, ačkoliv to tak může vypadat. Doufejme, že současná alternativní kultura již brzy bude zničena. Na stráž!
21.11.2024 02:31:05 | Václawitch von Hákenšmíd
Ano, jak pravil Julius Evola, žijeme už celé století v kulturních rozvalinách a jedinou nadějí pro budoucnost jsou diferencovaní jedinci žijící a myslící mimo jakoukoli generaci. Děkuji za duchovní podporu, jednou se sejdeme...
21.11.2024 14:59:56 | Zoroaster
Také děkuji a prosím, piště dál, protože píšete výborně. Ať se Vám daří.
21.11.2024 18:13:56 | Václawitch von Hákenšmíd
Tito současní šarlatáni, čajíčkáři a fanatičtí liberálové ovládají i naše město, ve kterém žiji a potkávám je tu každý den a na každém rohu. Ruksaky, pytlové hadry, korálky, amulety, ženy s hadíma očima. Mají tendenci momentálně působit i na zdejším kulturním poli a přetvářet Šumavu ke svému „ veganskému “ obrazu. Je to mor. Pomoci může zejména humor i satira. Tato věc je lehko odzbrojí, neboť ani já jsem ve svých dobách nebyl tak fanatický, jako jsou současní Alternativci, přívrženci Woke ideologií a liberálové. Kdyby jim dal někdo do ruky provaz, tak mi věřte, že se z nich stanou krvelačné bestie, proti kterým oni tak brojí a vystupují, neboť opět panuje jen jejich správný názor.
21.11.2024 02:42:04 | Václawitch von Hákenšmíd
Myšleno k současné „ populárně “ alternativní kultuře a woke ideologiím. Předešlý komentář mi totiž sjel pod Vaši odpověď, tak to radši upřesňuji. Děkuji.
21.11.2024 18:09:49 | Václawitch von Hákenšmíd