Večer se zatoulal do zákoutí,
tajemné stíny jej provází.
Postarší pán, kníry si kroutí,
co kolem se prochází.
Hvězdy se vzájemně pozdravují,
co potkají Měsíc, se ukloní.
Poslední oblaky nebem plují,
spěchají, ať výhled Měsíci necloní.
Měsíčný večer přichází
pro trochu lásky a potěšení.
Pána s knírem provází,
ta, co nezíská rozhřešení.